Izobraževalne aktivnosti

DELAVNICE
Naše delavnice potekajo tako, da se otroci lahko spoznajo z živimi dvoživkami in plazilci, katere lahko po želji tudi pobožajo in primejo v roko. Menimo, da se s spoznavanjem živali v živo otroci naučijo mnogo več kot le iz knjig, dobijo pa tudi občutek o pomembnosti pravilnega ravnanja z živaljo.

Delavnice so primerne za otroke v vrtcu, osnovnošolce, kakor tudi za dijake srednjih šol. Izvajamo jih v okviru pouka ali kot izvenšolsko dejavnost. Program je prilagojen glede na starost udeležencev. Po dogovoru pripravimo tudi delovne liste ali pobarvanke in teoretični uvod s power point predstavitvijo.

Predstavljamo predvsem dvoživke in plazilce, ki živijo pri nas in otroke poučiti o tem kje živijo in kako moramo ravnati, da ohranjamo njihov življenjski prostor. Glede na trenutne možnosti in vaše želje se dogovorimo, katere živali bodo vključene v našo delavnico.
Za povpraševanje in kakršne koli informacije, smo vam na voljo preko kontakta: info@herpetolosko-drustvo.si

PREDAVANJA
Nekajkrat letno organiziramo predavanja z različnimi herpetološkimi vsebinami. Predavanja so namenjena širši javnosti.
Prihajajoča predavanja:
Pretekla predavanja:
16. 12. 2014, Ljubljana. Anamarija Žagar & Miha Krofel: Utrinki iz Namibije
18. 11. 2014, Koper. Griša Planinc: Hladnokrvno o plazilcih slovenske Istre
27. 10. 2014, Ljubljana. David Stanković: Iskanje človeške ribice z neinvazivnim genetskim vzorčenjem
23. 10. 2014, Ljubljana. Špela Borko in Aja Zamolo: Pozor! Plavček na mrestišču
V kolikor bi radi našim članom in ostalim predstavili kakšno temo, nam to prosim sporočite na info@herpetolosko-drustvo.si.