01. 09. 2016: Začeli smo z izvajanjem projekta: Invazivke nikoli ne počivajo

Invazivke nikoli ne počivajo: Ozaveščanje o in preprečevanje negativnega vpliva invazivnih vrst na evropsko ogrožene vrste

04. 07. 2016: Napovednik: Točka.Zate. (Ljubljana - Zelena prestolnica)

30. 03. 2016: Kaj pravijo o našem obisku na podružnični osnovni šoli Bevke :)

V četrtek, 10. 3. 2016 so našo podružnično šolo v Bevkah obiskali prostovoljci iz Herpetološkega društva v sodelovanju s Krajinskim parkom Ljubljansko barje. Pripravili so nam delavnice z žabicami, kjer smo veliko spoznali o življenju žab, pomembnosti varovanja žab v našem okolju, predvsem pa so nam ponudili možnost stika z žabami. Lahko smo si jih ogledali, jih božali in celo prijeli v roke. V Bevkah smo si ogledali ograjo za žabice, kjer žabice pobirajo in jih nato prostovoljci varno prenesejo na drugo stran ceste. Prav zaradi tega se akcija imenuje Pomagamo žabicam čez cesto.

23. 02. 2016: Postavljanje ograje za dvoživke na Večni poti

16. 11. 2014: Žabohod: posvet o naravovarstveni problematiki dvoživk in cest

Vsako leto pod kolesi motornih vozil pogine ogromno število dvoživk. Še posebej množični so povozi v spomladanskem času množičnih selitev dvoživk iz prezimovališč na mrestišča. Odseke cest, kjer prihaja do množičnih povozov dvoživk, imenujemo črne točke. V Ljubljani smo zato na Svetovni dan varstva živali (4. oktober 2014) organizirali posvet, ki je bil namenjen prav problematiki dvoživk in cest.